Onderwijs Boek

Schoolveteraan boek Survival van niet Passend Onderwijs

Auteur boek Schoolveteraan | Ebook

In haar rol van moeder belandde Diana Stroeven - toen commercieel directeur -  met haar gezin in een Survival van niet Passend Onderwijs. Vol verbazing over de negatieve onderwijs mindset, de in efficiency om het voor haar kind wel goed te regelen en het daaruit voortvloeiende onrecht voor haar kind maakte van haar een moeder op missie.

Portretfoto van de auteur van het boek Schoolveteraan Diana Stroeven van vakfotograaf Peter Vincent.

Door haar NIMA marketing en communicatie inzichten realiseert zij zich dat ook andere Nederlandse, zieke kinderen dit 'onderwijslot' ondergaan. Zij besluit hun waargebeurde verhaal over hun strijd met Passend Onderwijs vast te leggen in een boek.  Het wordt het boek Schoolveteraan. Daardoor wordt zij debuterend auteur én uitgever. Inmiddels is het boek ook als Nederlands Ebook verschenen en verkrijgbaar via de boekhandels. Een Engels Ebook is inmiddels in de maak.

Opiniestuk auteur boek schoolveteraan in het Onderwijsblad van de Algemene Onderwijsvakbond

 

Diana Stroeven auteur

Diana - bouwjaar 1971 en level 52 bereikt - vervulde afgelopen dertig jaar diverse marketing- en commerciële management functies.

Diana is ondernemer, pionier en eigenaar van Communicatie-expert. Haar bedrijf is tevens de uitgever van het boek en Ebook Schoolveteraan. Diana post met regelmaat een communicatie blog of op X.

Het profiel van auteur Diana Stroeven is online ook te lezen bij boekhandel De Slegte   

 

Boek Passend Onderwijs Schoolveteraan, Survival van het niet Passend Onderwijs. Een boek over Nederlands onderwijs en de gevolgen van traumatiserende keuzes van school en ketenpartners in de uitvoering voor kinderen en hun ouders. Diana Stroeven, moeder van Schoolveteraan werd auteur en vertelt hun waargebeurde verhaal gemixt met haar visie op het passende onderwijs.

Passend Onderwijs en boodschap boek Schoolveteraan : win-win!  Nu ook als E-book versie verkrijgbaar

Passend Onderwijs Boek Schoolveteraan en kern boodschap van de auteur Diana Stroeven

Het boek Schoolveteraan is een schoolvoorbeeld van de harde realiteit in uitvoering van landelijk onderwijsbeleid en Passend Onderwijs. Het bezorgt onrecht dat je niemand gunt. In oorlog met de mensen die de Overheid vertegenwoordigen is onacceptabel. Mensen verdienen beter. Miljarden euro's kunnen met succes ook worden uitgegeven aan levensvreugde. Win-win. Dat gaat verder dan welzijn voor je kind in het (Passend)Onderwijs.  Daar vaart iedereen wel bij. En het kan. Dit begint met wederzijds respect, acceptatie en communicatie. En laat dat nu dé expertise zijn van de moeder en auteur van Schoolveteraan.  

Onderwijs boek van niet Passend Onderwijs. Met onderwijs boek met de titel Schoolveteraan boek, Survival van niet Passend Onderwijs geeft het gezin een boodschap af over welke gevolgen keuzes van school en ketenpartners te weeg brengen. Dit gecombineerd met visie, mindset, recht én communicatie, de expertise van de auteur en moeder van Schoolveteraan.#Schoolveteraan. Het boek Schoolveteraan vertelt de persoonlijke ervaringen (2017-2020) van een gezin over hun Survival naar (niet) Passend Onderwijs. In die zoektocht lopen ouders samen met hun zoon door de bureaucratie compleet vast. Gevolg: onrecht door onkunde.   Een kind, dat ondanks zijn ziekte in het derde leerjaar van zijn versnelde opleiding weet te slagen op basis van de eigen wil, discipline en zelfstudie. Ziek zijn, slagen en dan toch gedwongen worden te kiezen voor een andere leerweg? Jazeker, vooral door het niet nakomen van verplichtingen en gemaakte afspraken door de school met Passend Onderwijs. Het is het directe en ‘kwalitatieve’ resultaat, met als gevolg einde schoolcarrière, een intense vertrouwensbreuk en onherstelbaar trauma bij het kind.   Schoolveteraan vertelt ook over hoe een op wantrouwen sturende teamleider van de school, de ouders - zonder enige aantoonbare én feitelijke onderbouwing – weet te beschuldigen van kindermishandeling en –misbruik omdat hij grip wil. De door school gemaakte keuze dient als middel om zichzelf vrij te pleiten van gemaakte fouten en hun onkunde met Passend Onderwijs. Door de hooghartigheid van school en ketenpartners, worden de persoonlijke keuzes én duidelijk aangegeven grenzen van het gezin niet gerespecteerd. Resultaat: het zieke kind wordt juist gedupeerd. Het kind ontsnapt aan Staatsontvoering van de Nederlandse Jeugdzorg, maar wordt wel gedwongen - ziek of niet - naar school te gaan. Kind ervaart dit als Schoolslavernij. Onacceptabel vindt het gezin.  Met het boek Schoolveteraan wil het gezin een boodschap tot zelfreflectie afgeven aan het Onderwijskveld en laten zien welke gevolgen keuzes teweegbrengen. Ook drukt het ouders en hun kinderen op het hart vooral zelf de regie te houden, zodat zij niet net als dit gezin, als criminelen worden behandeld. En vooral om vaker nee te zeggen totdat er wel een win-win voor het welzijn van hun kind is bereikt. Dit begint met wederzijds respect, acceptatie en communicatie, de expertise van de auteur Diana Stroeven, tevens de moeder van Schoolveteraan.